1. Prijs van :
  2. Stukadoor

Prijzen van stukadoor | Wat is de prijs van stukadoren?

De stukadoor is de persoon die de grove bouwmuur afwerkt totdat hij klaar is om te worden betegeld, behangd of geverfd. Een belangrijke factor in laatste fase van een verbouwing. Oftewel: stukadoren is vakwerk waarop je niet wilt bezuinigen. De gemiddelde prijs voor het stukadoren van een muur is € 15 per m2. De prijs voor een plafond is ongeveer € 22 per m2.

Niettemin zijn er nog een aantal andere zaken waarmee u rekening moet houden bij een prijsbepaling. Zo is belangrijk om met de stukadoor af te spreken welke kosten inclusief zijn. Voorriikosten en materiaalprijzen kunnen aardig oplopen als u ze niet van tevoren afspreekt. Daarnaast is het soort muur een belangrijke prijsbepaler. Hoe grover of reliëfrijker het oppervlak is, hoe moeilijker het werk van de stukadoor wordt en hoe hoger de prijs wordt.

Indien u geen zin of tijd heeft voor het verven of behangen dan kunt de stukadoor ook decoratief stukwerk of sierpleister laten aanbrengen. Maar let wel: ook hier hangt een prijskaartje aan. Zoekt u een stukadoor in uw regio? Kijk dan op Stukadoorsinuwregio.nl.