1. Prijs van :
  2. Kozijnen

Onze tips:

  1. Vraag offertes voor kozijnen aan via kozijnen-offerte.com

Prijzen van kozijnen | Prijsvan.nl - Wat is de prijs van kozijnen?

Een advies voordat u verder gaat met uw zoektocht naar een aantrekkelijke prijs van de vervanging of aanschaf van kozijnen: laat u zich niet in de luren leggen door goedkope aanbieders. Er zitten grote verschillen tussen de prijzen van verschillende aanbieders. Soms kunt u kozijnen in uw woning laten inbouwen voor €9000 inclusief de montage. Dit klinkt aantrekkelijk, maar vaar niet blind op deze prijs. Financiele addertjes onder het gras krikken de prijs al snel op tot soms tientallen duizenden euro’s.

Dat neemt niet weg dat de prijs van kozijnen flink kan verschillen. Van invloed is bijvoorbeeld uw keuze voor maatwerk of standaardkozijnen direct van de fabriek. En dan is er de keuze uit hout, kunststof of aluminium. De prijs voor houten kozijnen is meestal het aantrekkelijkst, maar de onderhoudskosten lopen hoger op dan bij de keuze voor een kunststof of aluminium kozijnen. Zo betaalt u in het geval van een eengezinswonings snel €2200 voor een schilderbeurt. Als u bedenkt dat kunststof en aluminium kozijnen praktisch geen onderhoudskosten hebben, dan is het belangrijk voor de aanschaf een goede prijsinschatting te maken.

Houten kozijnen daarentegen, isoleren uitstekend en zijn plezieriger voor het oog. Alhoewel, tegenwoordig kunt u voor een aantrekkelijke prijs kunststof kozijnen kopen die bijna niet van houten te onderscheiden zijn. Daarmee heeft u kunststof kozijnen rondom uw huis met een warme uitstraling.

Een andere factor die van belang is bij de berekening van de prijs, is het glaswerk. Nieuwe kozijnen laten inbouwen is een prima moment om plaatsing van dubbelglas te overwegen. Door de betere isolatie in uw huis bespaart u op energiekosten en helpt u bovendien het milieu.

Laatste punt waarbij u rekening moet houden, is de prijs voor het sluitwerk rondom uw kozijnen. U kunt behoorlijk wat geld besparen door goedkope sloten aan te schaffen en te denken: die inbraak overkomt mij niet. Helaas, die inbraak kan ook u overkomen. Gelukkig maken sloten, voorzien het politiekeurmerk Veilig Wonen, de kans op de inbraak zo klein mogelijk. Bovendien zijn er verzekeraars die korting geven op uw polis wanneer u gekeurd sluitwerk laat aanbrengen. Zo komt de prijs voor de bescherming van uw waardevolle spullen toch nog aanmerkelijk lager te liggen dan u oorspronkelijk dacht.

Samenvattend, de prijs van nieuwe kozijnen is vooral afhankelijk van drie factoren: materiaal, glaswerk en beveiliging. Laat u bij een keuze voor een aanbieder uitgebreid informeren en blijf kritisch kijken naar de verschillende prijzen. De exacte prijs voor uw kozijnen kunt u opvragen via Kozijnenlatenvervangen.nl. Daar beschrijft u eenmalig uw opdracht, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt. Vraag nu de offertes voor uw kozijnen aan.