1. Prijs van :
  2. Huwelijkse voorwaarden

Prijs van huwelijkse voorwaarden | Prijsvan.nl - huwelijksakte

Bij trouwen denkt u aan eeuwige trouw aan de geliefde van uw leven. En zo hoort het ook. Toch kan het voorkomen dat uw partner en u om uiteenlopende redenen uit elkaar gaan. Wanneer uw getrouwd ben zonder huwelijkse voorwaarden betekent het dat het bezit van u beidendoor tweeen wordt gedeeld. Om problemen over de verdeling te voorkomen is het raadzaam om huwelijke voorwaarden voor de bruiloft te laten vastleggen bij de notaris.

Zo blijft voor altijd duidelijk wie eigenaar is van bepaalde bezittingen. Wanneer u dit bespreekt met uw partner betekent dit niet gelijk een motie van wantrouwen tegen het aanstaande huwelijk. Je weet echter nooit wat het leven brengt en voorkomen is beter dan genezen.

De prijs voor de opstelling van huwelijkse voorwaarden ligt tussen de €500,- en €1000,-. De tussenkomst van een notaris is noodzakelijk voor de geldigheid van het document.

Huwelijkse voorwaarden worden doorgaans voor de huwelijksvoltrekking opgesteld. Als u de voorwaarden tijdens het huwelijk wilt opstellen of wijzigen dan moet een rechtbank dit goedkeuren. De prijs voor deze procedure ligt hoger dan de opstelling van huwelijkse voorwaarden voor de bruiloft.

Hier vindt u notarissen uit uw regio.