1. Prijs van :
  2. Dubbel glas

Prijs van dubbel glas en HR++

Op zoek naar inzage in de prijs van dubbel glas en van HR++ glas? Het vervangen van glas is geen goedkope aangelegenheid.

De prijs voor dubbel glas en HR ++ glas schommelt tussen de € 80 tot € 220 euro per vierkante meter. De totaalprijs voor nieuw glas is ook afhankelijk van uw ramen. Vooral het zetten van kleine raampjes met dubbel glas verhoogd de prijs. Voor het vervaardigen van kleine ramen betaalt u een relatief hogere prijs omdat de glaszetter meer restafval en tijd kwijt is.

Wie echt grote oppervlakten glas moet laten vervangen zoals een gehele pui kan ook rekenen op een hogere prijs voor het dubbel glas. Vooral wanneer het glas volledig op maat gemaakt moet worden. Dubbel en HR ++ glas voor relatief "standaard" ramen kost in de regel minder en zal richting de € 100 a € 120 zakken.

De prijs wordt ook beinvloed door andere factoren zoals de kosten voor het zetten van het glas. Een glaszetter (deze klus wordt ook vaak door schildersbedrijven gedaan) belasten voorrijkosten en het eventueel huren van een stijger aan u door.

Een laatste factor die van invloed is op de prijs van dubbel glas is de kwaliteit. Er is dubbel glas van ver onder de honderd euro maar dit glas heeft een veel lagere isolatiewaarde dan kwalitatief hoogwaardig dubbel HR++ glas. Hierdoor is de besparing (en terugverdientijd) minder gunstig.

Wie een globale inzage heeft in de prijzen van het plaatsen van HR++ glas en/of dubbel glas en wil overgaan tot de daadwerkelijk plaatsing doet er verstandig aan om bij meerdere bedrijven een offerte voor de levering en plaatsing aan te vragen. U kunt op MultiOfferte.nl offertes voor glaszetten aanvragen zodat u precies weet wat de prijs voor uw dubbel glas gaat worden.