1. Prijs van :
  2. Drukwerk

Prijzen drukwerk | Prijsvan.nl - Wat is de prijs van drukwerk?

Als het gaat om drukwerk dan gaat de wet van de grote getallen zeker op. De prijs van drukwerk is namelijk erg afhankelijk van de hoeveelheid drukwerk dat u wilt bestellen.

Zo betaalt u voor 500 brochures in A5 formaat met 8 pagina’s ongeveer €600,-. Dat lijkt een redelijke prijs, maar als u beseft dat een bestelling van 5000 brochures €900,- kan kosten dan is het voor uw portemonnee wel handig een juiste inschatting van uw bestelling te maken. Ook geldt de regel hoe groter, hoe duurder. 1000 A4-brochures van 32 pagina’s kosten bijvoorbeeld €2000,-.

Daarnaast is er het verschil van digitaal en off-set drukken. Off-set drukken gebeurt met printplaten en levert resultaten van hoge kwaliteit op. Digitaal drukken is echter minder prijzig en wordt vooral gebruikt bij kleine oplages. Dit is waarschijnlijk de beste optie voor startende ondernemers. Bovendien is dankzij de nieuwste technieken het kwaliteitsverschil met de printplaten bijna niet meer te merken.

Sommige drukkerijen bieden totaalpakketten aan voor beginnende ondernemers. Zo krijgt u voor een vaste prijs briefpapier, enveloppen en visitekaartjes voorzien van uw bedrijfslogo. Dit is tegenwoordig met een paar muisklikken op het internet al geregeld. Een van de nadelen waarmee u rekening moet houden als u zaken via internet regelt is dat u geen drukproeven kunt bekijken. Voor bedrijven met een groot budget is het wellicht aantrekkelijker te kiezen voor een drukkerij met meer persoonlijke service en begeleiding.

De exacte prijs voor het laten drukken van uw drukwerk kunt u opvragen via Boekenlatendrukken.nl. Daar beschrijft u eenmalig uw opdracht, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt. Vraag nu offertes voor drukwerk aan.